Soalan-soalan Lazim

Berikut ialah beberapa soalan lazim yang berkaitan dengan kursus memohack™
1. Adakah terdapat sebarang kesan sampingan?
Tidak, tiada kesan sampingan pada semua latihan GMA. Kami telah melakukan latihan ini sejak 16 tahun yang lalu. Tiada seorang pelajar pun menghadapi masalah selepas latihan.
2. Adakah kesan #memohack™ akan hilang?
Ya, ia akan hilang jika pelajar tidak berlatih sekurang-kurangnya tiga bulan. Itulah sebabnya mereka perlu menggunakan kuasa dalam kehidupan seharian untuk kekal stabil dan kuat. Ia sama seperti bermain piano, selepas pelajar mempelajari kemahiran, mereka mesti terus bermain piano untuk mengekalkan kemahirannya.
3. Berapa lama pelajar perlu berlatih selepas bengkel?
Adalah disyorkan bahawa pelajar perlu berlatih sekurang-kurangnya satu jam sehari dengan menutup mata untuk satu tempoh masa sehingga skrin maya stabil dan kuat dan berfungsi. Selepas pengaktifan, setiap pelajar akan melatih kelas untuk pembangunan watak dan latihan susulan setiap minggu. Bagi mencapai keputusan yang optimum, pelajar mesti mengikuti program dengan teliti, termasuk teknik pemetaan minda.
4. Bagaimana pula dengan kursus keibubapaan yang dikenali sebagai MMP (Mind Management Parenting)?
Kursus MMP adalah sangat penting kerana ibu bapa mesti tahu bagaimana untuk melatih anak-anak dan memahami bagaimana latihan otak dilakukan supaya mereka dapat membantu pelajar dengan berkesan.
5. Mengapa begitu rumit? Mengapa begitu banyak kursus untuk disertai?
Terdapat tiga bahagian untuk pembangunan diri. Otak, Minda, dan Kemahiran. Hanya otak sahaja mungkin tidak mencukupi untuk sesetengah kanak-kanak. Mereka perlu mempunyai sikap yang baik, pandangan positif, pemikiran terobosan dan pemikiran pencipta. Dengan otak yang baik dan minda yang positif, sesetengah kanak-kanak perlu mempunyai kemahiran yang baik untuk meningkatkan dalam pelajaran.
6. Apakah latihan untuk Otak?
#memohack™ adalah untuk meningkatkan kuasa otak. Apabila kuasa otak meningkat, secara automatik deria akan meningkat. Kita belajar dengan menggunakan deria kita. Oleh itu, kanak-kanak dijangka bertambah baik dalam prestasi akademik mereka selepas pengaktifan SSD. Walau bagaimanapun, kita perlu melatih telinga kerana kita belajar dengan menggunakan persepsi deria pendengaran kita. Ingat, otak adalah pusat kawalan badan fizikal.
7. Apakah perbezaan antara GMA dan syarikat lain?
GMA mempunyai pasukan penyelidik yang merupakan ahli pendidikan yang berkelayakan. Kami telah membangunkan banyak modul untuk pembangunan diri. Syarikat lain menggunakan falsafah yang berbeza dan kebanyakannya teknik mengajar sahaja manakala GMA sebenarnya meningkatkan kuasa otak dan teknik mengajar juga. Syarikat kami telah didaftarkan pada tahun 2005 dan memulakan kelas pertama kami pada September 2005.

Oleh kerana kaedah yang digunakan di syarikat lain adalah berbeza, hasilnya berbeza. GMA mempunyai banyak anugerah dari negara yang berbeza dan pelajar kami juga memenangi anugerah antarabangsa.
8. Mengapakah sesetengah kanak-kanak tidak bertambah baik dari segi akademik selepas latihan?
Sesetengah kanak-kanak tidak tahu bagaimana untuk mengaplikasikan apa yang telah mereka pelajari. Ia seperti mempunyai payung tetapi tidak tahu cara menggunakannya dan masih basah dalam hujan. Kami telah mengenal pasti dua belas cara untuk menambah baik dalam kajian. Antaranya termasuklah minat, kesihatan, usaha, guru, persekitaran, rakan, ibu bapa dan sebagainya.
9. Bagaimana pula dengan kanak-kanak berasa letih?
Selepas latihan, keletihan adalah kerana faktor kesihatan. Latihan #memohack™ adalah serupa dengan berlari. Mereka yang kurang bertenaga berasa letih selepas berlari. Mereka yang sering berlari secara normal kurang letih atau mereka mungkin tidak merasakannya langsung. Paling penting semua akan pulih selepas rehat 5-10 minit yang singkat.
10. Apa yang perlu dilakukan dengan mereka yang berasa letih?
Makan makanan otak yang sihat seperti pisang, sayur-sayuran segar, minyak zaitun, omega-3, telur dan makanan sihat yang lain. Adalah disyorkan bahawa setiap orang mesti melakukan senaman fizikal yang mencukupi seperti yang kita ada di kelas kita.
11. Bagaimana pula dengan mereka yang beremosi selepas bengkel Kelas Sarjana #memohack™?
Mereka yang beremosi biasanya mereka yang mempunyai masalah peribadi. Masalah-masalah ini mesti diselesaikan jika tidak ia akan menimbulkan kesukaran dan masalah watak selepas berumur 12 tahun. Oleh itu, adalah penting untuk melakukan kaunseling untuk menyelesaikan masalah mereka. Sentiasa ingat anak-anak mempunyai tiga punca masalah emosi: 1. Ibu bapa 2. Adik beradik 3. Rakan di sekolah atau guru.

Ketahui punca masalah dengan bertanya soalan dan minta kanak-kanak memaafkan dan berdamai dengan mereka yang mereka ada masalah.
12. Bagaimana pula dengan mereka yang merasakan warna yang salah atau jawapan yang bertentangan?
Terdapat banyak sebab untuk warna bertentangan.
• Keliru: Mereka yang keliru boleh diperbetulkan dengan mudah melalui beberapa pelarasan dan pengajaran.
• Tekanan: Bantu mereka berehat dan gembira. Ketahui punca masalah dan selesaikannya.
• Masalah emosi: Mereka mempunyai psikologi yang bertentangan selepas banyak tentangan daripada ibu bapa atau guru. Mereka perlu diberi kaunseling dan menyelesaikan masalah mereka untuk memulihkan psikologi yang sihat.
13. Apa yang perlu dilakukan kemudian?
Ibu bapa mesti memberi maklum balas dalam sembang tapak web supaya jurulatih GMA akan membantu menasihati mereka.
14. Apa yang perlu dilakukan apabila kanak-kanak tidak memberi perhatian semasa latihan?
Ibu bapa digalakkan untuk memotivasi dan memberi galakan kepada anak-anak supaya mereka bersikap positif dan bersemangat kendiri untuk melatih daya otak mereka. Ibu bapa harus kreatif sambil mencari cara mereka sendiri untuk memberi ganjaran kepada anak-anak untuk menggalakkan mereka.
15. Bagaimana pula dengan mereka yang pernah menjalani pembedahan otak sebelum ini?
Tiada masalah kesihatan bagi sesiapa sahaja untuk menyertai latihan #memohack™. Tiada kesan berbahaya.
16. Bagaimana pula dengan mereka yang mengalami masalah pembelajaran?
#memohack™ sangat membantu untuk pelajar yang lambat belajar. Latihan membantu kanak-kanak menjadi lebih bijak, lebih prihatin dan meningkatkan daya ingatan.
17. Adakah ok untuk mendengar bunyi pengaktifan setiap hari?
Ya, tidak mengapa untuk mendengar bunyi pengaktifan setiap hari. Walau bagaimanapun, mungkin tidak perlu mendengar terlalu banyak kali kerana terdapat banyak faktor lain yang terlibat dalam pengaktifan.
18. Apakah tujuan latihan bola mata?
Senaman bola mata akan menguatkan otot mata dan ia akan membantu meningkatkan kelajuan otak. Adalah sangat penting untuk pelajar melakukan latihan bola mata setiap hari.
19. Adakah ok untuk melakukan senaman bola mata setiap hari?
Ya, mereka harus melakukannya setiap hari untuk jangka masa tertentu. Mereka harus melakukan senaman secepat mungkin dan mata mereka harus meregangkan dari sisi ke sisi sebanyak mungkin.
20. Adakah perlu menggunakan buku panduan untuk melakukan latihan bola mata?
Ya, lebih baik dilakukan dengan buku panduan. Kanak-kanak dijangka melihat warna pada kertas semasa latihan bola mata. Kuasa otak mereka telah dinaik taraf apabila mereka melihat warna pelangi.
21. Apakah yang berlaku jika pelajar tidak dapat membuat persembahan dalam #memohack™?
Adalah penting untuk mengetahui sebab-sebabnya. Sesetengah pelajar mempunyai masalah kesihatan dan lebih lambat untuk kanak-kanak yang tidak sihat mendapatnya. Ada yang hanya boleh membuat persembahan selepas beberapa hari. Sesetengah pelajar mempunyai mata deria yang perlu ditemui. Sebagai contoh, kita mempunyai seorang pelajar yang dapat merasakan kad warna dengan meletakkannya di punggungnya!
22. Apa yang perlu dilakukan dengan mereka yang tidak dapat melaksanakan #memohack™?
Minta mereka menyertai Pelan Kelas Induk untuk muzik otak pengaktifan eksklusif yang hanya tersedia di luar talian di pusat kami mungkin membantu. Kami telah menemui seorang pelajar yang menyertai pengaktifan enam kali dan dia menjadi sangat kuat hanya pada sesi keenam!
23. Adakah ganjaran istimewa untuk mereka yang meningkatkan akademik?
Ya, mereka yang menambah baik mesti menyerahkan kad laporan mereka yang menunjukkan peningkatan dan GMA akan memberikan anugerah dan sijil untuk memotivasikan pemain yang cemerlang.
24. Apakah yang diperlukan untuk menjadi pelajar yang berjaya di GMA?
Para pelajar perlu belajar bersungguh-sungguh seperti dahulu tetapi dengan keadaan cemerlang (minda 5 bintang kepimpinan) dan sentiasa berada dalam budaya gembira, santai dan positif. Keupayaan untuk menggunakan kuasa otak mereka ke dalam pelajaran mereka adalah kunci kejayaan.
25. Adakah terdapat keperluan lain untuk menjadi seorang genius?
Terdapat banyak faktor untuk prestasi pada tahap optimum. Sebagai contoh, untuk bersemangat, bermotivasi diri dalam meningkatkan otak adalah satu lagi kunci kejayaan. Mereka yang perlu diasak, diingatkan dan sentiasa disyarah untuk mengamalkan kuasa otak berkemungkinan akan gagal.

Adalah penting untuk mengetahui bakat atau hadiah dalam diri seseorang individu dan melatih mengikut bakat istimewa adalah penting untuk menjadi seorang genius. Contohnya, ikan itu genius dalam berenang. Burung itu jenius dalam terbang, monyet pula jenius dalam memanjat pokok. Jika anda tahu bakat anda dan berlatih dengan sewajarnya, anda akan menjadi seorang yang genius.

Sebenarnya, apa yang diajar setakat ini hanyalah permulaan. Untuk membuat kanak-kanak melihat mata tertutup hanyalah langkah pertama. Terdapat banyak lagi rahsia untuk mendalami!
26. Apakah cara terbaik untuk melatih #memohack™ dengan jayanya?
Langkah pertama ialah menstabilkan persepsi deria pertama. Selepas persepsi deria pertama stabil, teruskan ke deria lain seperti pendengaran dan visual. Sentiasa mulakan dengan kad yang lebih besar yang berwarna tunggal apabila melatih persepsi deria baharu. Apabila anda telah menguasai amalan penutup mata, teruskan ke peringkat seterusnya tanpa penutup mata. Hanya rasa kad dengan menutup mata. Itu dikenali sebagai keadaan kepekatan super. Pada peringkat akhir, pelajar menggunakan otak tengah mereka apabila mata mereka dibuka.
27. Adakah penutup mata sangat penting?
Penutup mata bukan matlamat kami. Tujuan penutup mata adalah untuk membantu pelajar menumpukan perhatian. Mereka mesti menutup mata untuk melakukan amalan tersebut. Yang paling penting ialah kesan pengaktifan #memohack™ ada kaitan dengan peningkatan penumpuan, daya ingatan dan peningkatan perhatian.
28. Adakah wajar untuk tidak menggunakan penutup mata sama sekali?
Ya, tidak mengapa untuk tidak menggunakan penutup mata dari awal lagi. Walau bagaimanapun, ia lebih mudah dengan penutup mata. Jika sesiapa menentang penutup mata, tidak mengapa untuk berlatih tanpa menggunakan penutup mata dan hanya menutup mata.
29. Bagaimana dengan kelas dalam talian?
Semua pelajaran hanya boleh dihadiri sekali sahaja. Oleh itu, anda perlu memastikan bahawa anda mencatat nota dan kekal di dalam kelas dari awal hingga akhir untuk menerima keseluruhan pelajaran. Jika anda terlepas bahagian tertentu dalam pelajaran, anda tidak dapat menghadiri kelas berulang kali.
30. Bagaimana pula dengan kesan bunyi?
Sila ingat untuk menggunakan fon kepala berkualiti tinggi semasa kelas. Bunyi mempunyai julat frekuensi yang luas yang hanya didengari dengan fon kepala kesetiaan tinggi.
31. Apakah nasihat anda kepada ibu bapa?
Ibu bapa 5 bintang mengasuh anak 5 bintang. Ibu bapa mesti sentiasa meningkatkan diri mereka untuk menghadapi perubahan yang berlaku pada anak-anak. Mereka yang menghadiri latihan #memohack™ adalah sangat pintar dan ibu bapa mesti bijak untuk memaksimumkan faedah kepada anak-anak mereka. Ibu bapa yang mempunyai kemahiran keibubapaan yang baik mampu mencapai keputusan yang optimum.

GMA menasihati ibu bapa untuk menyertai semua program keibubapaan dan diperlengkapkan untuk melatih jenius untuk generasi akan datang. Suasana rumah mestilah sesuai untuk membangunkan tabiat yang sangat berkesan untuk kehidupan yang berjaya. Jika ibu bapa bertambah baik, kualiti hidup seisi keluarga akan bertambah baik. Kepentingan ibu bapa dalam pembangunan diri tidak boleh terlalu ditekankan.

Kami mengharapkan ibu bapa bekerjasama dengan kami dan mengambil bahagian sepenuhnya dalam latihan yang paling bermakna ini. Masa depan anda bermula di sini! Ini adalah hadiah terbaik untuk semua orang.

Sila lihat di laman web: www.geniusmindacademy.com

© Copyright 2021 - EVO EDUCATIONS SDN BHD All Rights Reserved
starcrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram